Aanmelden en inschrijven

Onafhankelijke Freinetschool De Klaproos

Heb je interesse in onze school?

Breng ons dan zeker een bezoekje. 

Wij geven je graag meer uitleg alsook een rondleiding. We doen dit bij voorkeur tijdens de schooluren, zo zie je het echte schoolleven in werking. 

Maak een afspraak via mail op postbus@freinetschooldeklaproos.be of telefoon 054/42.21.71 en voorzie een uurtje de tijd. 

Inschrijven voor geboortejaar 2021 en vroeger

De vrije plaatsen voor het lopende en volgend schooljaar worden binnenkort gepubliceerd.

Je kan een afspraak maken tijdens de schooluren via telefoon 054 42 21 71 of mail naar postbus@freinetschooldeklaproos.be. Tijdens de afspraak leggen we je graag de werking van de school, het pedagogisch project en het schoolreglement uit op school, in de mate de corona maatregelen dit toelaten. Zoniet digitaal of telefonisch.

Ben je overtuigd dan kan je vanaf 28 februari het aanmeldingsdocument invullen.


Inschrijven voor het geboortejaar 2022

De vrije plaatsen voor het komende schooljaar worden weldra gepubliceerd.

Aanmelden kan vanaf 28 februari

Eerst aanmelden, dan inschrijven.

Door het gebruiken van een aanmeldingsprocedure wordt de druk op de inschrijvingsperiode weggenomen waardoor het schoolbestuur tijdens deze periode meer tijd en ruimte krijgt om leerlingen en ouders te informeren over de werking van de school, het pedagogisch project en het schoolreglement.

De volledige inschrijvingsprocedure en alle details zijn na te lezen in ons schoolreglement, maar hieronder vind je alvast de grote stappen.

Belangrijk om te weten is dat we een maximumcapaciteit bepalen om kwalitatief onderwijs aan te bieden en we werken met een ordening van aangemelde leerlingen.

De ordening gebeurt op de volgende manier:

Lees het schoolreglement

Eerst: Aanmelden tussen 28 februari en 21 maart

De aanmeldingsprocedure verloopt digitaal.

Je kan een afspraak maken tijdens de schooluren op een dag tussen 28 februari 2023 en 21 maart 2023 via telefoon 054 42 21 71 of mail naar postbus@freinetschooldeklaproos.be.

Aanmelden kan vanaf 28 februari

Daarna : Inschrijven tussen 24 april en 15 mei voor gunstig gerangschikte kinderen

Gezien de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, zal de bovenstaande procedure indien nodig vervangen worden door onderstaande:

Instappen vanaf 2,5 jaar

Je kleuter vanaf 2,5 jaar kan starten op één van de instapmomenten: