Er is een nieuwe coördinator

Lieve wordt onze nieuwe coördinator

De Raad van Bestuur heeft in zitting van zaterdag 3 augustus 2019 Lieve Van Causenbroeck aangesteld als coördinator, na afloop van een selectieprocedure over drie rondes.

Lieve sprong er tijdens de selecties uit door het indrukwekkend parcours dat ze binnen het Freinetonderwijs al heeft afgelegd, en de uitgebreide kennis en vaardigheden waarover ze dankzij deze ervaringen en vormingen beschikt. Daarnaast gaf ze blijk van een scherp inzicht, vele vernieuwende ideeën en erg veel goesting om dit project aan te vatten.

De Raad van Bestuur en het volledige team hebben het volste vertrouwen in Lieve en we kijken met enthousiasme uit naar dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van De Klaproos. We wensen haar dan ook alle succes met haar nieuwe functie!

 

En wie wordt dan zorgcoördinator?

Anke Demeester zal vanaf volgend schooljaar zorgcoördinator worden. Zij draaide al een aantal jaren mee met Lieve binnen de zorgwerking en verving haar bij afwezigheid, waardoor zij de geknipte kandidate is om dit over te nemen.

We wensen ook Anke veel succes met deze nieuwe opdracht!

 

En de klas van Anke dan?

Een aantal wijzigingen vinden plaats. Hieronder vind je de klasverantwoordelijken per leefgroep. Hieraan moeten nog uurroosters en uren ondersteuning gekoppeld worden.

 

Leefgroep 5 | Liesbeth
Leefgroep 4 | Els
Leefgroep 3 | Kirsten
Leefgroep 2 | Anne
Leefgroep 1 | Evelien

 

Evelien Van Oudenhove werkte vroeger al bij ons in de kleuterklassen en heeft De Klaproos nooit losgelaten, ze speelt bijvoorbeeld nog altijd mee in de toneeltjes van Boempetat. Naast terugkomer Evelien in leefgroep 1 vervoegt ook nieuwkomer Annelies het team.

 

Annelies Vanelslander neemt de aanvullende uren in leefgroep 3 voor haar rekening.

 

Hadewich heeft gekozen om geen klasverantwoordelijkheid te nemen maar kansen te krijgen om in ondersteuning en zorgwerking aan de slag te gaan. Zij geeft ook de aanvullende uren in leefgroep 1.

 

Annelies, Hadewich en ook Anke zullen ondersteuning bieden in de leefgroepen.

 

Karen blijft sport geven in de leefgroepen 3 tot en met 5.
Janis blijft ook als kinderverzorgster.

 

Er zijn dus – zeker bij de kleuters – heel wat veranderingen. Daar zijn heel wat afspraken naar ondersteuning en opvolging rond gemaakt. Daar zijn ook veel kriebels…
Iedereen is zeer enthousiast en ziet het eigen pakket zeer goed zitten. Dit zorgt alvast voor goesting en energie.

 

Bovendien zal Lieve haar functie als coördinator voltijds opnemen en beschikken we over veel uren ondersteuning. Dit geeft de mensen de ruimte om zich in te werken.