25/10/2018. Staptocht voor het klimaat.

Leefgroep 4 kijkt (zo goed als) dagelijks naar Karrewiet. Een tweetal weken geleden was er een reportage over een groep kinderen die naar Brussel gestapt waren om de luchtvervuiling aan te kaarten. In diezelfde geëngageerde groep kwam spontaan de idee om ook een staptocht te organiseren. Er werd het één en ander besproken en leefgroep 5 werd ook warm gemaakt om een staptocht te organiseren ‘tegen de luchtvervuiling’. Dit is immers een thema dat sinds vorig schooljaar leeft in beide leefgroepen, n.a.v. een project vanuit de stad: de klimaattafel. Toen organiseerden de kinderen o.a. een strapweek.
Na veel denkwerk was ons plan na 2 weken klaar.

We stappen de volle 20 km.  naar Zwalm en kunnen daar ook overnachten. Na een lange staptocht op donderdag, kiezen we voor een rustigere dag op vrijdag om dan met de trein (station is vlakbij overnachtingsplaats) terug naar school te komen.
WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR!

IMG_9577   Meer foto’s via deze link. https://photos.app.goo.gl/YMt6kzsgPttXXteX6

IMG_9579    IMG_9617   IMG_9670  IMG_9633