Stille wake voor Syrië

Stille wake voor Syrië. 20/12/2016

Het team van De Klaproos nam het initiatief om een wake te organiseren voor Syrië.
Tegelijk was er ook een gelijkaardig initiatief vanuit Hart boven Hard.
We lieten deze initiatieven dan ook graag samenkomen. Met hoe meer we zijn, hoe sterker we onze boodschap kunnen uitdragen.

 

 

stille wake

 

 

Er was een oproep van HelP Syria BE (een coalitie van 11.11.11, Amnesty International, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Oxfam WW, Hart boven Hard en nog heel wat andere organisaties) om op 20 december om 18u solidariteitsacties te houden. Daarom hebben wij ook voor dit tijdstip gekozen. De wake ging door op het stationsplein, aan het vredesmonument.We kwamen samen op DE KLAPROOS om 17.30 uur.
We wandelden in stoet naar het Stationsplein met een kaarsje.We verzamelden rond het oorlogsmonument (voor bakker Marie) en lazen vredesgedichten voor.Blij te zien dat er heel wat gelijkgezinden kwamen opdagen.
We sloten af, iets  na 18uur.
Bedankt om jullie aanwezigheid.  

Voor meer foto’s klik hier